De Belgische alliantie groepeert de federaties en bedrijven met een gemeenschappelijk doel voor 1) de transformatie naar duurzame palmolie zoals die staan beschreven in ons engagement en 2) de objectief, neutrale communicatie met betrekking tot alle aspecten van palmolie.

Alle bedrijven en federaties die dit gemeenschappelijk doel onderschrijven zijn welkom om zich bij ons aan te sluiten.

De federaties die deel uitmaken van de Belgische alliantie voor duurzame palmolie zijn CHOPRABISCO (de Koninklijke Belgische Vereniging van de Biscuit-, Chocolade-, Praline- en Suikergoedindustrie), FEVIA (Federatie van de Voedingsindustrie), FGBB (de Federatie van Grote Bakkerijen van België), LIPROBEL (de Federatie van Belgische Fabrikanten van Oliën en vetten) en UNIFA (de vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders). DETIC, de sectorfederatie van de fabrikanten en verdelers van o.a. cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, lijmen en mastieken engageert zich om het gebruik van duurzame palmoliederivaten te promoten bij haar ledenbedrijven.

De Belgische bedrijven die nu deel uitmaken van de Belgische alliantie voor duurzame palmolie zijn Aigremont, Ferrero, Lotus Bakeries, Natra Malle, Puratos, Royale Lacroix, SIPEF, Unilever en Vandemoortele.

De Belgische alliantie nodigt alle spelers van de palmolieketen uit om zich bij haar aan te sluiten.